Calon Perikatan Tanjong Papat berjanji untuk menghidupkan kembali ekonomi Sandakan

SANDAKAN, 20 September 2020: Calon Perikatan Nasional N56 Tanjong Papat, Yong Chie Man, mengatakan dia berkongsi kekecewaan terhadap pelbagai masalah yang ada di bandar Sandakan dan keadaan pasaran yang merosot.

Dia memohon sokongan pengundi untuk memilihnya pada 26 September dan dia berjanji untuk melakukan yang terbaik bagi menyelesaikan masalah yang memerlukan perhatian segera.

Yong berkata, dia akan meminta dana dari pemerintah baru untuk menyelesaikan semua sistem pembentungan, pembuangan air di kawasan pelabuhan lama. Kesesakan lalu lintas di pusat bandar yang menghubungkan pelabuhan lama dan pelbagai infrastruktur harus diperbaiki yang tidak ditangani oleh bekas YB.

Yong juga menekankan bahawa kampung air Sim Sim sangat penting sebagai destinasi pelancongan. Infrastruktur dan lingkungan di Sim Sim perlu diperbaiki sehingga dapat dikemas kembali bagi tujuan promosi pelancongan. Pelancongan adalah sektor penting untuk memajukan ekonomi Sandakan.

Yong yakin dapat menghidupkan kembali Sandakan menjadi “Little Hongkong” yang dulu terkenal, dan dia akan melakukan yang terbaik dalam pemerintahan PERIKATAN NASIONAL untuk menghidupkan kembali ekonomi dan kemakmuran Sandakan.

Dia meratapi bahawa bekas ADUN itu telah gagal menjalankan tugasnya sejak dua tahun yang lalu kerana dia telah meninggalkan banyak perkara yang belum selesai.

“Sudah tiba masanya untuk menyokong pemerintah PERIKATAN NASIONAL yang dipimpin oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk membawa Sabah kembali ke arus pembangunan dan menghidupkan semula ekonomi Sabah pada masa sukar ini yang disebabkan oleh pandemi Covid-19.

Author: Johnny Chin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *